HEMOROIDI - ŠULJEVI

Uzrok, nastanak i terapija kod problema izazvanih hemoroidima

Šta su hemoroidi ( šuljevi ) ?

Šta su hemoroidi ( šuljevi ) ?

   Hemoroidi ili šuljevi su pod pritiskom prošireni - otečeni, krvni sudovi, oko anusa (čmara) i u donjem delu retkuma (debelog creva).

Hemoroidi mogu biti spoljašnji ili unutrašnji. Unutrašnji hemoroidi nastaju blizu početka analnog kanala, a spoljašnji na analnom otvoruUnutrašnji hemoroidi potiču od unutrašnjeg venskog hemoroidnog pleksusa u gornjem delu analnog kanala i rektumu. Oni se uvećavaju, zahvataju kožom prekriveni donji deo analnog kanala i čine vidljivim spoljnji hemoroidalni venski pleksus.

Kako nastaju hemoroidi ?

   Najčešći uzroci nastanka hemoroida su naprezanje prilikom defekacije, hronični zatvor, analne infekcije, dugotrajno sedenje, trudnoća, starenje, dijareja, a mogu biti i genetički faktori.
Hemoroidi se javljaju kod 50% pulacije. Vrlo su česti kod oba pola. Češći su kod starijih osoba, ali se mogu javiti i kod dece.  

Hemoroidi kod trudnica

Hemoroidi kod trudnica

  Hemoroidi su posebno česti kod trudnica. Pritisak ploda na tu regiju i hormonske promene, uzrokuju povećanje hemoroidalnih krvnih sudova.   

Koji su simptomi hemoroida ?

Koji su simptomi hemoroida ?

   Najčešći simptomi spoljašnjih hemoroida su formiranje krvnih ugrušaka u obliku otečenog tkiva oko anusa.

Simptomi unutrašnjih hemoroida su peckanje ili analni svrab i iritacija kože oko anusanelagodan bol koji može da bude znak ozbiljnog problema i najzad rektalno krvarenje – pojava svetlo crvene krvi na stolici, toalet papiru ili u wc šolji nakon pražnjenja creva. Količina krvi je obično mala i nije pomešana sa stolicom. Ređe, krvarenje je obilnije.

Koliko su opasni hemoroidi ?

   Hemoroidi sami po sebi nisu opasni po život. Međutim ukoliko se ne leče hemoroidi nisu ni malo bezazlena bolest, kao posledica produženog krvarenja ponekad može nastupiti anemija zbog nedostatka gvožđa. Što dalje može prouzrokovati dodatne poremećaje u organizmu...

DIJAGNOZA

Pažljivi pregled i ispravna dijagnoza važna je prilikom svakog krvarenja iz rektuma ili nalaza krvi u stolici. Krvarenje može biti simptom i drugih bolesti gastrointestinalnog trakta, pa tako i tumora debelog creva. Rektalni pregled često je dovoljan za dijagnozu.

U predelu anusa naći će se otečeni krvni sudovi, a potrebno je i da lekar napravi digitorektalni pregled (pregled zadnjeg creva prstom) tražeći abnormalnosti.

Klasifikacija hemoroida ( šuljeva ) prema stadijumu bolesti

Na osnovu težine tegoba ocenjuje se stadijum bolesti koji se mogu  podeliti na 4 stadijuma:

Hemoroidi - I stadijum

Hemoroidi su povećani i postoje u analnom kanalu. Po nekada krvare i svrbe a ne mogu se konstatovati bez anoskopskog pregleda. Krvarenje iz anusa je svetlocrveno i najčešće se javlja na kraju stolice, ali se može javiti i u mlazu. Osetljivi su na dodir, a osećaj svraba i peckanja je izraženiji prilikom nužde.

Hemoroidi - II stadijum

Hemoroidi ovog stadijuma su nešto veći, i neposredno nakon stolice ispadnu ispod zupčaste linije, ali se sami vraćaju nakon toga. Ovi hemoroidi takođe krvare, a i za njihovo dijagnostifikovanje je potreban anoskopski pregled anusa. Po nekada se u ovom stadijumu može javiti hronično krvarenje koje može dovesti do anemije.

Bolesnici sa hemoroidima ovog stadijuma se žale na snažne bolove u oblasti anusa, naročito pri hodu i u sedećem položaju. Kod drugog stadijuma oboljenja hemoroidalni čvorovi prolabiraju kada se bolesnik napreže, kao npr. prilikom defekacije.

Hemoroidi - III stadijum

Ovi hemoroidi su još veći, i nakon stolice ili nekog drugog napora češće ispadaju, a po nekad je potrebno vratiti ih rukom jer im treba dosta vremena da bi se vratili sami.

Hemoroidi - IV stadijum

Hemoroidi ovog stadijuma su sve vreme prolabirani tj. napolju, a pokušaji repozicije su obično neuspešni. Ne mogu se manuelno vratiti, stalno vlaže i često krvare, i najčešće su praćeni jakim bolovima.

Terapija kod problema izazvanih hemoroidima

U zavisnosti od stadijuma razvoja bolesti i samih simptoma lečenje hemoroida može se odvijati na razne načine:

 • lekovima,
 • mastima,
 • hirurškim putem i drugim terapijama i

Hirurške metode lečenja mogu da se rade ambulantno, a veće hirurške intervencije se rade u opštoj anesteziji i zahtevaju duži boravak u bolnici. Najpoznatiji ambulantni metod (radi se kod drugog i trećeg stadijuma i ima za cilj sprečavanje dotoka krvi u hemoroid - šulj) i to je davanje injekcije u koren hemoroida kojim se izaziva zatvaranje krvnog suda hemoroida koji se smanjuje i iščezava.

I u četvrtom stadijumu rešenje je u sprečavanju dovoda krvi u hemoroid - šulj, ali tada postoji i višak sluzokože koji prolabira napolju. U tim situacijama rešenje su:
 • Hemoroidektomija (odstranjivanje hemoroidalnog čvora)
 • Longo procedura ili staplovana hemoroidektomija, kojom se u bezbednoj regiji prekine dotok krvi i uradi lifting sluzokože. Ova intervencija se koristi u praksi već petnaestak godina.

Pomoć kod problema koje izazivaju hemoroidi (šuljevi ) jeste konzumiranje Amer čaja.

Amer Čaj

BLAGODET ZA KOMPLETAN URINARNI TRAKT

Amer Čaj     proizvod za zaštutu zdravlja      dokazan kroz brojna klinička ispitivanja.

Ostvaruje izuzetno dobre rezultate kod upale hemoroida, prostete i bubrega, kao i kod virusnih i bakterijskih infekcija urinarnog trakta (Esherichia coli).

amer caj

Izbegnite neprijatnosti, bol i antibiotike. Pomozite sebi blagom iz prirode!

Klinički Dokazan

Amer čaj poseduje brojna klinička i hemijska ispitivanja urađena od strane nadležnih i specijalizivanih ustanova u zemlji i inostranstvu. Posebno izdvajamo ispitivanja rađena u Berlinu, na osnovu kojih je Amer čaj dobio sertifikat o slobodnoj prodaji u Nemačkoj. U Berlinu je između ostalih urađeno i ispitivanje citotoksičnosti.


Napomena

„Sve tvrdnje navedene na ovoj stranici i sajtu su rezultat višegodišnjeg iskustva, i rezultati se mogu razlikovati od osobe do osobe. Kako je svaki organizam posebna individua, rezultati nakon konzumiranja Amer čaja mogu da variraju, te se u skladu sa navedenim proizvođač odriče odgovornosti u slučaju da proizvod u potpunosti nezadovolji očekivanja korisnika.”

AMER ČAJ

NEZAMENJIV KOD SPOLJAŠNJIH I UNUTRAŠNJIH HEMOROIDA

Amer čaj deluje na simptome koje izazivaju kako spoljašnji tako i unutrašnji hemoroidi ( šuljevi ).

Čaj deluje tako što umanjuje pritisak usled kog nastaju hemoroidi,smanjue napetost u toj regiji, što za posledicu ima da umiri bolsvrab i peckanje. Prvi simptomi poboljšanja se uglavnom osete već nakon prvog dana terapije a neretko i već posle treće ispijene šolje čaja.

Prilikom lečenja hemoroida Amer čajem, poželjno je sprovoditi higijensko dijetetski režim, pa u tom smislu treba izbegavati hranu, piće i aktivnosti koje pojačavaju tegobe (npr. kafa, alkohol, začini itd.)

Izaberite pakovanje Amer čaja koje odgovara Vašim potrebama.
(Na svakom pakovanju piše uputstvo za pripremu i način konzumiranja)

Amer Čaj 75gr
AMER ČAJ 75g
750,00 din

Amer Čaj Pakovanje 75gr / 15 kesica

Preporučuje se kao preventiva protiv hemoroida, i kod terapije spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida sa blaže izraženim simptomima.

Terapija traje sedam dana. Pije se prvi, drugi i sedmi dan po pet šolja čaja (1,5-2dl), u vremenskim razmacima od po sat vremena (5 šolja čaja za 4 sata).

Kod spoljašnjih hemoroida najbolje je kombinovati  Amer čaj i Amer HM kremu za negu anusa.

HM krema

Preporučuje se u kombinaciji sa Amer čajem. Ostvaruje povoljno dejstvo kod prisustva spoljašnjih hemoroida, blagotvorno deluje i ublažava osećaj svrabapečenja i bola na anusu.

Dva do tri puta dnevno obolelo mesto oprati mlakom vodom i sapunom, pa potom namazati Amer – HM kremom. Nema vremenskih ograničenja za tretiranje kremom.

Amer Čaj 200gr
AMER ČAJ 200g
1700,00 din

Amer Čaj Pakovanje 200gr / 40 kesica

Preporučuje se kod jačih upala, odnosno kod hemoroida - šuljeva koji krvare sa jako izraženim simptomima.

Terapija traje dvanaest dana. Pije se:

 • Prvi dan po pet šolja čaja (1,5-2dl), u vremenskim razmacima od po sat vremena (5 šolja čaja za 4 sata).
 • Narednih deset dana ( Drugi – jedanaesti dan ) po tri šolje čaja (3 šolja čaja za 2 sata).
 • Dvanaesti dan ponovo pet šolja čaja (1,5-2dl), u vremenskim razmacima od po sat vremena (5 šolja čaja za 4 sata).

Ponekada je potrebno terapiju sprovoditi duže od 12 dana.

Vaša najčešća pitanja

Kada se osete prvi efekti (poboljšanja) nakon konzumiranja Amer čaja ?

Prvi simptomi poboljšanja se uglavnom osete već nakon prvog dana terapije a neretko i već posle treće ispijene šolje čaja. Prvi simptomi dejstva čaja su: smanjena napetost, normalizovanje stolice, ublažavanje svraba, bola i peckanja, smanjeno krvarenje (ukoliko je bilo prisutno)...

Koliko dugo i u kojim količinama se može piti Amer čaj ?
Mogu li Amer čaj da koriste trudnice, dojilje i deca ?
Kako da naručim online ?

Amer čaj se pije na specifičan način, i terapija vremenski traje relativno kratko.

Kako da naručim ?

Naše proizvode možete naručiti na više načina:

 1. Online - U našoj internet prodavnici. Kako da naručim online >>;
 2. Pozivom na telefone; +381 (0) 66 321 052, +381 (0) 63 851 4077;
 3. Slanjem sms poruke na: +381 (0) 66 321 052, +381 (0) 63 851 4077;
 4. Elektronskom poštom na webshop@amertea.com.

U poruci navedite šta poručujete adresu za isporuku i naplatu, ime, prezime, telefon, poštanski broj, grad i e-mail adresu (nije neophodno).

Dostava ?
Kada mogu da očekujem naručenu robu ?
Kako plaćam ?
Proizvode možete naručiti pozivom na Telefone:

+381 (0) 27 321 052 
+381 (0) 66 321 052  Whats up
+381 (0) 63 851 40 77  Whats up

Radno vreme:

 • Ponedeljak - petak: 08:00-16:00h
 • Subota: 09-12h
Besplatna dostava za sve porudzbine iznad 5.000,00 dinara