O KOMPANIJI

AMER ČAJ D.O.O.

 

Kvalitet i delotvornost naših proizvoda nas već godinama svrstava u vodeće proizvođače čajeva, dodataka ishrani i dijetetskih preparata.

 

AMER-ČAJ d.o.o. je nastao 2007.godine usled reorganizacije firme AMER-PROM d.o.o.

Danas u Vlahovu imamo proizvodne prostore, stručni kadar i modernu proizvodno-tehnološku opremu koja nam pruža mogućnost da budemo konkurentni u proizvodnji čajeva.

Razvoj Kompanije

Pre 22 godine u Vlahovu opština Žitorađa, u podnožju Pasjače , na 6 km od Prokuplja i 35 km od Niša u Oazi prirode, osnovan je Amer Prom.

Dugogodišnja tradicija meštana da se bave upotrebom lekovitog bilja u lečenju različitih tegoba, rezultirala je 1990 godine idejom Jovana Radojičića da formira firmu koja će se baviti lekovitim biljem.

Prvi proizvod bio je AMER ČAJ – dnas poznati srpski brend.

Najpre je to bila skromna radionica za pakovanje čaja.

Potom je razvijala svoju proizvodnju, plantažiranje lekovitog bilja na svojim parcelama i parcelama kooperanata, osvajala nova tržišta za prodaju proizvoda.

Bile su to godine iskušenja, ali uspešene jer nam je pošlo za rukom da odredimo potpuno nove pravce razvoja. Rezultati rada su tu:

 • dugačka lista zadovoljnih korisnika,
 • paleta kvalitetnih proizvoda,
 • osvojena nova tržišta,
 • izgrađeni proizvodni prostori itd..

Tokom godina smo kvalitet i delotvornost naših proizvoda ispitivali i proveravali sarađujući sa institucijama, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

U Nemačkoj je uspostavljena saradnja sa eminentnim institucijama iz oblasti lekovitog bilja: Saveznom službom za sortiranje i Biophar institutom koji je vršio naučna istraživanja (citotoksičnost) proizvoda u trajanju od 2 godine.

Takođe godinama uspešno sarađujemo sa VMA (Beograd)- gde se klinički ispituje deletvornost određenih proizvoda, Hemijskim i Fatmaceutskim fakultetom kao i Zavodom za Farmaciju-Beograd.

Odlukom osnivača i direktora AMER-PROM-a  došlo je do reorganizacije i podele unutar porodice, po kojoj je program lekovitog bilja i dijetetetskih preparata pripao AMER-ČAJ d.o.o.

Kao rezultat višegodišnjeg rada i truda stečena su znanja i iskustva koja nam danas daju prednost u odnosu na konkurenciju.

Dokaz za to su brojna priznanja dodeljena od eminentnih ustanova i naravno od samih korisnika naših proizvoda.

Kako bismo očuvali ukazano poverenje korisnika i kvalitet proizvoda mi već punih osam godina poslujemo po standardima ISO 9001 i HACCP sistemu,što podrazumeva da svi proizvodi podležu strogim kontrolama kvaliteta sirovina, ambalaže i proizvodnog procesa.

U ovom momentu u ponudi imamo 34 proizvoda.

Kompletan proizvodni program možemo podeliti na:

 • Dijetetski preparati - Amerovog proizvodnog programa
 • Dodaci ishrani iz uvoza koje distribuiramo pod našim imenom

 

 • Premium čajevi
  • aromatični,
  • lisnato-cvetni i
  • namenski čajevi

u filter vrećicama, od kojih je svaka pojedinačno upakovana u aroma omotač.

 

Proizvode iz našeg proizvodnog programa distribuiramo po apotekama na celoj teritoriji Srbije, izvozimo u zemlje u okruženju, na zapadno-evropsko tržište (Austrija, Švedska, Holandija…), u SAD.

Program Premium čajeva možete nabaviti kako u apotekama, tako i u bolje snabdevenim prodavnicama mešovite robe i radnjama zdrave hrane.

Korpa

 x 
Prazna korpa


Napomena:

„Sve tvrdnje navedene na ovoj stranici i sajtu su rezultat višegodišnjeg iskustva, i rezultati se mogu razlikovati od osobe do osobe.

Kako je svaki organizam posebna individua, rezultati nakon konzumiranja Amer čaja mogu da variraju, te se u skladu sa navedenim proizvođač odriče odgovornosti u slučaju da proizvod u potpunosti nezadovolji očekivanja korisnika.”


Kako kupovati ?

Prijavi se na svoj nalogBesplatna dostava za narudzbine iznad 5000 dinaraCopyright © 2011-2014 Amerovit D.O.O
Designed byAquaTim Company 2012