O KOMPANIJI

Amer Čaj D.O.O

Kvalitet i delotvornost naših proizvoda nas već godinama svrstava u vodeće proizvođače čajeva, dodataka ishrani i dijetetskih preparata.

Amer Čaj nastanak i razvoj kompanije

1990

Razvoj u periodu od 1990-2007

Pre više od 25 godina u Vlahovu opština Žitorađa, u podnožju Pasjače , na 6 km od Prokuplja i 35 km od Niša u Oazi prirode, osnovan je Amer Prom.

Dugogodišnja tradicija meštana da se bave upotrebom lekovitog bilja u lečenju različitih tegoba, rezultirala je 1990 godine idejom Jovana Radojičića da formira firmu koja će se baviti lekovitim biljem. Prvi proizvod bio je AMER ČAJ – dnas poznati srpski brend.

Najpre je to bila skromna radionica za pakovanje čaja. Potom je razvijala svoju proizvodnju, plantažiranje lekovitog bilja na svojim parcelama i parcelama kooperanata, osvajala nova tržišta za prodaju proizvoda.

Bile su to godine iskušenja, ali uspešene jer nam je pošlo za rukom da odredimo potpuno nove pravce razvoja.

Rezultati rada su tu:
 • dugačka lista zadovoljnih korisnika,
 • paleta kvalitetnih proizvoda,
 • osvojena nova tržišta,
 • izgrađeni proizvodni prostori itd..

1990

2007

Razvoj u periodu od 2007-2018

AMER-ČAJ d.o.o. je nastao 2007.godine usled reorganizacije firme AMER-PROM d.o.o.
AMER ČAJ D.O.O. 
Odlukom osnivača i direktora AMER-PROM-a  došlo je do reorganizacije i podele unutar porodice, po kojoj je program lekovitog bilja i namenskih  preparata pripao AMER-ČAJ d.o.o.

Danas u Vlahovu imamo proizvodne prostore, stručni kadar i modernu proizvodno-tehnološku opremu koja nam pruža mogućnost da budemo konkurentni u proizvodnji čajeva.

Kao rezultat višegodišnjeg rada i truda stečena su znanja i iskustva koja nam danas daju prednost u odnosu na konkurenciju. Dokaz za to su brojna priznanja dodeljena od eminentnih ustanova i naravno od samih korisnika naših proizvoda.

Dokazan kvalitet

Kompanija je sticala ugled predanim radom, nudeći uvek proizvode vrhunskog kvaliteta. Tokom godina poslovanja kvalitet i delotvornost naših proizvoda smo ispitivali i proveravali sarađujući sa eminentnim institucijama, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Briga o kvalitetu

U Nemačkoj je ostvarena saradnja sa Saveznom službom za sortiranje i Biophar institutom koji je vršio naučna istraživanja (citotoksičnost) proizvoda u trajanju od 2 godine. na osnovu kojeg je Amer Čaj dobio sertifikat za slobodnu prodaju u Nemačkoj.

Kontrola kvaliteta

Takođe godinama uspešno sarađujemo sa Vojno Medicinskom Akademijom (Beograd)- gde se klinički ispituje deletvornost određenih proizvoda, Hemijskim i Fatmaceutskim fakultetom kao i Zavodom za Farmaciju-Beograd.

Poslujemo po standardima

Kako bismo očuvali ukazano poverenje korisnika i kvalitet proizvoda, poslujemo po standardima ISO 9001 i HACCP sistemu, što podrazumeva da svi proizvodi podležu strogim kontrolama kvaliteta sirovina, ambalaže i proizvodnog procesa.

Proizvodni program

U ovom momentu u ponudi imamo 27 proizvoda. Kompletan proizvodni program smo podelili u 4 kategorije:

Svi čajevi su upakovani u filter vrećicama, od kojih je svaka pojedinačno upakovana u aroma omotač.

Kako da naručim ?

Naše proizvode možete naručiti na više načina:

 1. Online - U našoj internet prodavnici.
  Kako da naručim online >>
 2. Pozivom na telefone;
  +381 (0) 66 321 052, +381 (0) 63 851 4077;
 3. Slanjem sms poruke na:
  +381 (0) 66 321 052, +381 (0) 63 851 4077;

U poruci navedite šta poručujete adresu za isporuku i naplatu, ime, prezime, telefon, poštanski broj, grad i e-mail adresu (nije neophodno).

Proizvode možete naručiti pozivom na Telefon:
+381(0)63-851-4077 
 Whats up  Whats up

 

Radno vreme:

 • Ponedeljak - petak: 08:00-16:00h
 • Subota: 09-12h
Besplatna dostava za sve porudzbine iznad 5.000,00 dinara